Πάλι στα δικαστήρια ο Τσχοτού
Στις αίθουσες των δικαστηρίων της Μπιχάρ στην Ινδία οδηγήθηκε για δεύτερη φορά ο Τσχοτού, ο σκύλος που το 2003 είχε καταδικαστεί σε ευθανασία αλλά μετά τις διαμαρτυρίες φιλόζωων η ποινή του είχε ανακληθεί. Ο Τσχοτου αντιμετωπίζει και πάλι την κατηγορία της απρόκλητης επίθεσης σε βάρος ανθρώπου. Η ιδιοκτήτρια του Ρατζκουμάρι Ντέβι ισχυρίστηκε ότι ο κατηγορούμενος σκύλος απλώς υπερασπίστηκε την περιουσία τους, από κάποιους που μπήκαν παράνομα στην οικία της, προκειμένου να της κλέψουν τα συμβόλαια του σπιτιού(η Ντέβι είναι χήρα και έτσι δεν έχει νόμιμους κληρονόμους).Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η συμπεριφορά του Τσχοτού εντός της αιθούσης του δικαστηρίου ήταν υποδειγματική και κατά την διάρκεια της δίκης ούτε καν γαύγισε σε κάποιον στην κατάμεστη αίθουσα. Η απόφαση για την τύχη του Τσχοτού αναμένεται μετά τις 5 Αύγουστου.
Αντικαταθλιπτικά για σκύλους
Με όποιο δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις. Η παρέα του σκύλου με την ανθρώπινη φυλή τα τελευταία 16.000 χρόνια δεν τον ωφέλησε και πολύ. Οι φαρμακοβιομηχανίες, φαίνεται λοιπόν ότι βρήκαν νέο προϊόν, έτσι κατά την άποψη τους, η απάντηση στα προβλήματα συμπεριφοράς των σκύλων μπορεί να είναι η χρήση αντικαταθλιπτικών και αγχολυτικών φαρμάκων. Το γεγονός δείχνει να έχει εξοργίσει τα μέλη του Κτηνιατρικού Συλλόγου Αμερικής (ΑVΜΑ), που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι τα επόμενα χρόνια θα δημιουργηθεί μια ολόκληρη γενιά εξαρτημένων κατοικίδιων ζώων. Στο ετήσιο συνέδριο του ΑVΜΑ, στη Νέα Ορλεάνη, ακούστηκαν ποικίλες απόψεις σχετικά με τα σκυλίσια αντικαταθλιπτικά Clomicalm και Reconcile, καθώς και το Slentrol, το πρώτο σκυλίσιο χάπι εναντίον της παχυσαρκίας.
Ενδεκάχρονος δάγκωσε Πίτ Μπούλ
Οι εφημερίδες της περιοχής Belo Horizonte αναφέρουν πως ο ενδεκάχρονος βραζιλιάνος Gabriel Almeida έπαιζε στην πίσω αυλή του σπιτιού του θείου του, όταν ένα πίτ-μπούλ, με το όνομα Τίτα, του επιτέθηκε και τον δάγκωσε στο αριστερό χέρι.Το ενδεκάχρονο αγόρι αντεπιτέθηκε δαγκώνοντας το πίτ μπούλ στο λαιμό, τόσο δυνατά που το αποτέλεσμα ήταν να σπάσει ένας απο τους κυνόδοντες του.Ο "καυγάς" έληξε με την επέμβαση περαστικών που έδιωξαν το σκυλί...ενω ο τολμηρός ενδεκάχρονος λίγο αργότερα δήλωνε οτι καλύτερα να χάσεις ένα δόντι παρά τη ζωή σου.Το πίτ μπούλ μεταφέρθηκε σε κυνοτροφείο και μάλλον θα θανατωθεί...φυσικά σε ενα ανθρωποκεντρικό πλανήτη κανείς δεν θα αναζητήσει το πως ο σκύλος βρέθηκε στην αυλή ή το πως ακριβώς συνέβει το περιστατικό...


copyright DogNews.gr 2008
POWERED BY SigmaWeb's SiteBuilder